5 ingrediente de care ai nevoie pentru pregătirea prăjiturilor vegane de Crăciun

5 ingrediente de care ai nevoie pentru pregătirea prăjiturilor vegane de Crăciun

0 Shares
0
0
0

Când spunem Crăciun, spunem dulciuri de casă, iar acest lucru este valabil și pentru vegani, mai ales că în prezent, rafturile magazinelor sunt pline cu ingrediente vegane necesare pentru pregătirea celor mai gustoase dulciuri de casă.

Așadar, chiar dacă sunteți vegan sau chiar dacă nu puteți consuma gluten, pe masa de Crăciun își pot face loc dulciuri de poveste, cochete și cât se poate de delicioase. Adesea, prăjiturile vegane sunt atât de aromate încât nimeni nu își va da seama că nu conțin ouă, lapte, smântână sau unt.

Așadar, dacă de sărbători doriți să vă încântați familia și oaspeții cu prăjituri sănătoase și delicioase, iată care sunt acele ingrediente pe care vă puteți baza:

Făină

Făina face parte dintr-o categorie de ingrediente care este, în general, destul de sigură pentru vegani, iar accentul tot mai mare pe opțiunile fără gluten poate chiar să facă din aceasta o categorie prietenoasă și pentru veganii care nu consumă gluten.

Totuși, dacă nu consumați gluten, este indicat să citiți întotdeauna lista cu ingrediente și descrierea produsului pentru a vă asigura că făina nu este procesată pe echipamente care procesează și produse de origine animală.

Bicarbonat de sodiu și praf de copt

Acești doi agenți de dospire sunt fabricați dintr-o multitudine de minerale și compuși chimici complet naturali care ajută ca produsele de panificație să fie mai ușoare și mai aerisite. Din fericire, acești agenți de dospire pot fi folosiți cu toată încrederea de către vegani.

Zahăr și îndulcitori

Cei mai mulți îndulcitori și aproape toate tipurile de zahăr pot fi folosite de către vegani pentru prepararea prăjiturilor. Totuși, pentru a obține dulciuri sănătoase, este indicat să optați pentru îndulcitori de calitate superioară, precum sirop de agave, sirop de arțar, zahăr din nucă de cocos, melasă sau, dacă nu consumați gluten, puteți opta pentru sirop de curmale fără zahăr și fără gluten.

Zahărul alb rafinat nu este totuși recomandat veganilor, deoarece metoda de rafinare poate folosi cărbune din oase de animale. Prin urmare, dacă nu puteți determina cu exactitate cum a fost rafinat zahărul alb, poate veți dori să săriți peste această opțiune.

Nici zahărul brun nu este tocmai o opțiune recomandată veganilor, deoarece zahărul brun este, de obicei, un amestec de zahăr alb rafinat și melasă. Există opțiuni grozave de zahăr brut și zahăr neprocesat, mult mai potrivite pentru vegani.

Fructe uscate

Stafidele și alte fructe uscate, de la merișoare și cireșe până la mango și piersici, pot fi o completare excelentă pentru o cămară vegană, mai ales dacă vă place să faceți gustări personalizate cu nuci și fructe uscate.

Fructele uscate sporesc aroma multor preparate, de la terci de ovăz, orez cu lapte, granola și până la o varietate de produse de panificație. Trebuie doar să aveți grijă ca fructele pe care le cumpărați să nu conțină gelatină sau miere, iar dacă optați pentru fructe trase în ciocolată, să citiți ca acestea să nu conțină ciocolată cu lapte sau iaurt.

Nu omiteți dulceața, jeleurile sau conservele de fructe. În cele mai multe cazuri, dulcețurile, jeleurile și conservele sunt îngroșate cu pectină de fructe – o substanță 100% naturală, pe bază de plante, care face ca amestecurile de fructe îndulcite să se întărească, dar totuși să rămână tartinabile.

 

0 Shares
You May Also Like