Care este cel mai bun moment al zilei pentru a manca dulciuri?

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a manca dulciuri?

0 Shares
0
0
0

 O investigatie a Universitatii din Murcia, Spania, a identificat prezenta unui “ceas” celular in organism.

Cum aportul de dulciuri la momentul nepotrivit creste riscurile de obezitate?

Oamenii de stiinta au descoperit un ceas celular care afecteaza toleranta la glucoza.

Cand dorinta de ceva dulce pandeste, putini au vointa de a refuza ispita. Acum se stie ca, in timp ce “oferindu-va un tratament” este bine, este mai bine sa o faceti dimineata si sa satisfaceti dorinta de ciocolata – atat de comuna pe timp de noapte – cu o gustare sanatoasa.

S-a intamplat ca oamenii de stiinta spanioli si nord-americani au identificat pentru prima data existenta unui ceas celular in tesuturile adipoase care afecteaza in mod direct toleranta la glucoza si intareste teza ca nu ar trebui sa mananci dulciuri noaptea, deoarece atunci organismul are sensibilitatea minima la insulina.

Oamenii de stiinta au descoperit un ceas celular in tesuturile adipoase care afecteaza direct toleranta la glucoza.

Aceasta cercetare, care a fost publicata in revista Faseb (acronim in limba engleza a Societatilor Americane de Biologie Experimentala), a fost condusa de profesorul de fiziologie de la Universitatea din Murcia si profesor la Harvard Marta Garaulet si directorul diviziei de Medicina Somnului a acelei universitati americane, Frank Scheer, in colaborare cu cercetatori din Granada si Barcelona.

Dupa cum se constata in studiu, ceasul gasit in tesutul adipos functioneaza, de asemenea, mult mai bine la persoanele care merg la culcare devreme si dorm mai multe ore decat la cei cu deficite de somn sau programe neregulate.

“Acest ceas celular poate contribui la ritmul zilnic al tolerantei la glucoza”, a declarat Marta Garaulet, membra a Societatii Spaniole de Nutritie si care a primit premiul national al Academiei Regale de Gastronomie pentru cea mai remarcabila personalitate a anului, pentru Efe.

“Studiul nostru arata ca tesutul adipos subcutanat are un ceas intern care este capabil sa regleze sensibilitatea la insulina chiar si atunci cand este «in vitro», in afara corpului”, a spus savantul american, care a adaugat ca acest ritm “se adapteaza foarte bine la ceea ce se observa la om in general atunci cand se examineaza modul in care face fata unei mese sau unei incarcaturi mari de zahar”.

Pentru a efectua aceasta cercetare, diferitele echipe stiintifice ale celor patru universitati au lucrat timp de un an intreg in analiza si observarea probelor de grasime subcutanata si viscerala extrase de la 18 persoane care au suferit o interventie chirurgicala de bypass gastric la Spitalul Virgen de la Arrixaca din Murcia.

Potrivit stiintei, dimineata este cel mai bun moment pentru a manca dulciuri.

Un mic dejun copios? Incearca placinta Foietaj Congelata cu Mere 650g Boromir!

Cu aceste douazeci de probe, apartinand unor profiluri personale foarte diferite unele de altele, cercetatoarea Mari Paz Carrasco, tot de la casa de studii inalte din Murcia, si membrii grupului ei, au creat mai mult de o mie de culturi de tesut adipos care i-au ajutat sa identifice schimbarile care au fost experimentate in functionarea hormonului insulinei in functie de timpul analizat.

0 Shares
You May Also Like