Totul despre fabricarea cafelei Moka

Totul despre fabricarea cafelei Moka

0 Shares
0
0
0

Majoritatea persoanelor din toate colturile lumii, beau cafea in fiecare zi. In Romania, oamenii beau cafea inainte de a merge la munca sau imediat ce ajung la birou, inainte de a incepe activitatea, stau cu colegii la o cafea.

Cea mai buna cafea se gaseste la Espresso Cafe, unde fiecare in functie de brandul preferat, isi poate alege un anumit tip de cafea. De exemplu, illy este un brand de cafea, iar astfel de cafea puteti alege de la Espresso Cafe.

Puteti alege de aici cea mai buna cafea, pentru a va prepara o cafea Moka. Totul despre fabricarea cafelei Moka veti putea afla insa, in urmatoarele randuri ale acestui articol.

In Italia, o Caffè Moka este cu totul diferita de cea care spune, apeland la o cafea Mocha in America. A suna la fel nu inseamna a gusta la fel, in stilul cafelei. Pentru a face moka, siropul de ciocolata nu este nicaieri la vedere. Oale mici, cu doua camere, moka stau pe multe sobe italiene, usor de utilizat si producand o cafea cu corp complet, bogata in aroma.

Multi au o forma de clepsidra, dar puteti gasi ghivece moka intr-o varietate de stiluri, toate bazate pe acelasi principiu de functionare. Apa este incalzita intr-o camera inferioara. Presiunea de vapori care se apropie de doua atmosfere impinge apa prin cafea macinata intr-un filtru, care se colecteaza in camera superioara ca cafea lichida.

Este intr-adevar atat de simplu de preparat o astfel de cafea, dar este nevoie de o practica, un ochi atent si macinarea potrivita. Utilizati o  flacara scazuta si asigurati-va ca nu sa se supraincalzeasca la cafea.

CUM SE PREPARA CAFEAUA MOKA

  • Umpleti camera de baza cu apa rece pana la nivelul valvei. Introduceti filtrul.
  • Umpleti complet filtrul cu cafea macinata, dar nu o impachetati.
  • Asigurati-va ca filtrul si garnitura de cauciuc sunt in pozitie. Insurubati cele doua camere strans.
  • Puneti vasul moka pe aragaz. Avertisment: mentineti caldura scazuta.
  • Indepartati oala de la caldura tocmai cand incepe cafeaua, inainte de a incepe sa creasca si sa buleze. Veti fi sigur ca veti extrage doar cele mai bune parti ale cafelei.
  • Amesteca cafeaua cu o lingura inainte de a turna in cani.
  • Clatiti filtrul de cafea cu apa fierbinte si lasati sa se usuce bine inainte de a insuruba camerele inapoi.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus ale acestui articol, nu este o misiune chiar atat de complicata aceea de a prepara o cafea Moka. Trebuie doar respectate cerintele anterioare, iar totul dureaza doar cateva minute.

Atunci cand preparati o asemenea cafea, trebuie sa aveti la dispozitie si un vas Moka. Aceste vase Moka au fost inventate in 1930, in Italia. Numele se refera la orasul Mocha, Yeme , timp de multe secole un centru de excelenta cafea.

Fiecare oala moka este alcatuita dintr-un cilindru (camera de jos), o palnie de filtru, un colector (camera superioara) cu un al doilea filtru detasabil, tinut in loc de o garnitura de cauciuc. Garnitura si filtrul detasabil trebuie schimbate periodic.

Asadar, Moka este doar un tip de cafea pe care il puteti prepara atunci cand va indreptati atentia spre Espresso Cafe pentru a cumpara cafea illy. Puteti insa sa cumparati cafeaua acestui brand si pentru a va prepara cappuccino de exemplu sau espresso.

0 Shares
You May Also Like