Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de diabet

Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de diabet

0 Shares
0
0
0

Pentru persoanele care au fost diagnosticate cu diabet, dieta alimentara este foarte importanta avand un rol determinat in felul in care boala este sau nu tinuta sub control. O dieta echilibrata bazata pe alimente cat mai sanatoase poate reduce riscul aparitiei unor complicatii in cazul celor care sufera de diabet.  De asemenea, de ceea ce mananca depinde cat de bine se simt intr-o zi si cata energie vor avea.

Daca dupa analiza pentru diabet rezultatele arata ca suferi de aceasta afectiune, este important in primul rand sa nu intri in panica si sa te obisnuiesti cu ideea ca disciplina si echilibrul sunt doua conditii esentiale pentru a tine diabetul sub control. Atunci cand suferi de diabet nu inseamna ca va trebui sa nu mai mananci ceea ce iti place. Cei care au diabet pot manca aproape orice, trebuie doar sa tina cont ca anumite ingrediente se consuma in cantitati mai mici.

Care sunt alimentele la care cei care sufera de diabet ar trebui fie atenti si cateva trucuri pentru o dieta cat mai corecta.

Carbohdiratii

Carbohidratii sunt o sursa importanta de energie, insa o persoana care sufera de diabet va trebui sa aleaga cu atentie ce carbohidrati mananca si in ce cantitate, pe parcursul unei zile. Cele trei tipuri de carbohidrati sunt amidonul, zaharul si fibrele. Carbohidratii afecteaza direct nivelul de glucoza din sange. Corpul descompune amidonul si zaharul in glucoza.

Doza de carbohidrati zilnica recomandata unei persoane adulte nu ar trebui sa depaseasca 130 de grame. Dintre acestea, 22.4-33.6 grame ar trebui sa fie reprezentate de fibre. Carbohidratii ar trebui sa reprezinte aproximativ 50% din aportul de calorii pe care le consuma zilnic un adult. In cazul persoanelor diabetice nu exista niste reguli stricte. Cei care sufera de aceasta afectiune ar trebui sa vorbeasca cu un doctor sau un nutritionist despre anumite aspecte ce tin de dieta personalizata. Persoanele diabetice nu trebuie sa evite de tot consumul de carbohidrati, dar trebuie sa se asigure ca mananca alimentele potrivite.

De evitat sunt produsele de patriserie bogate in faina alba procesata, dulciurile, bomboanele si alte alimente cu adaos de zahar, painea alba si cerealele.

Carbohidrati buni se gasesc in fructe, legume si cereale integrale.

Cereale

Toate cerealele au amidon, dar cerealele integrale contin si vitamine, minerale si fibre.

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa limiteze total consumul de paine alba si alte specialitati de panificatie care sunt facute din faina alba, orezul alb, pastele, cerealele, biscuitii sau covrigeii care contin zahar.

In schimb pot include in dieta cereale precum orez brun si orez salbatic, orz, quinoa, ovaz, amaranth si mei.

Proteine

In cazul persoanelor diabetice, consumul de proteine ar trebui limitat atunci cand ne referim la urmatoarele categorii: carne rosie, cum este cea de vita, porc si miel, carnea prajita, mezeluri procesate, carnea grasa.

Printre proteinele din dieta unui diabetic ar trebui sa se gaseasca fasolea, lintea, nucile, soia, tofu, peste, fructe de mare, carnea de pui fara piele si ouale.

0 Shares
You May Also Like